LAZER EPİLASYON

Lazer Epilasyon İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur. Lazer epilasyon’ da kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer tekniği ile yapılan lazer epilasyon ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.

 

 

 

 

Lazer Epilasyon ‘da kullanılan tüm lazer tipleri yalnızca kıl foliküllerini (kılın kök hücrelerini ) hedefler.

Lazer ışığı anajen (aktif) aşamadaki kıl köklerini etkilemektedir. Bütün kökler aynı anda aktif olmazlar. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Vücut bölgeleri için 1.5 ay ara ile ortalama 4-6 seans, yüz bölgesindeki daha ince kıllar için birer ay ara ile ortalama 6-12 seans gerekecektir. Bu seans sayıları kıl yapısına göre kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.

Lazer epilasyon sisteminden etkilenerek haraplanan kıl köklerinin daha sonraki yıllarda kıl üretmesi mümkün değildir.

Tıbbi gerçeklere göre ve etik lazer epilasyon uygulaması yapılmalıdır; gerçekleşmeyecek sonuçlar vaat edilerek ve sözde garantiler ile yanıltılmamalısınız.

Lazer Epilasyon Cihazlarının farkları ve üstünlükleri nelerdir?

Her insan ve kıl yapısı için ideal olan bir cihaz yoktur. Cihazlar teknik özellikleri göz önünde bulundurularak kişiye ve kıl yapısına göre tercih edilmektedir.

Alexandrite lazer: Alexandrite lazer 755 nm dalga boylu ışık üretmektedir. Uygulandığı bölgede derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar ve bu başarıyı sağlarken uygun şekilde kullanıldığında kalıcı yanık sorununa yol açmaz. Cihaz cilde 3- 4 santimden atış yaptığından hijyen açısından sorun yaşanmaz. Bu yüzden vücut bölgesi uygulamalarında idealdir. Ancak ince yapılı kıllarda kalınlaşmaya neden olabileceği için bazı hastaların yüz bölgeleri için uygun olmayacaktır.

NdYag lazer: Bu lazer tipi teknik özellikleri nedeni ile derine inen lazer tipi olarak bilinir. Dalga boyu 1064nm olan epilasyon lazeridir. Bu nedenle kılın yapısında bulunan melanin ismindeki boya maddesine az tutunur. Nd:yag lazerlerin melanine tutunması nedeni ile melanin üzerinden etkisi yok denecek kadar azdır. Melanin tarafından az tutulması nd:yag lazerlerin epilasyon etkinliğini azaltır. Fakat bu özelliği sayesinde nd:yag lazerler çok koyu tenlerde hatta zencilerde bile epilasyon amaçlı kullanılabilmektedir. Ancak kılı besleyen damar yapısını etkilediği için etkin bir epilasyon sağlayabilmektedir. Temas etmeden uygulanması hijyenik yönden uygundur. Hava soğutması ile acısı çok az olmaktadır.

Işık bazlı sistemler: (IPL, Mavi Işık, Fotoepilasyon vs.) Bunlar gerçek lazer epilasyon değillerdir, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Bu yöntemler derindeki köklere ulaşıp kıl kökünü tahrip gücüne sahip olmadıklarından daha ziyade bir modern ağda yöntemi olarak kabul edilir ve geçici etki gösterirler. Uygulama sırasında cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir. Vücut kıllarından kalıcı olarak bu yöntemler ile kurtulamazsınız.

Diode lazer: 810 nm dalga boylu enerji üreten Diode lazerler uzun zamandır dünyada yaygın olarak kullanılan epilasyon lazerleridir.
Diode lazerler yine özel bölgelerden olan ve diğer lazerlerin yeterince başarı sağlayamadığı yüz bölgesinde de etkili ve başarılı epilasyon sağlar. Yüz bölgesi özellikle hormon duyarlı kıl yapısı nedeniyle diğer lazerlerin zayıf kaldığı bir bölgedir. Alexandrite lazerlerin yüz bölgesindeki olası komplikasyonu olan tüylerde ters etki ile artış bu lazer uygulamalarında görülmez.
Diode lazerler dalga uzunluklarının uzun olması nedeni ile hem açık hem de koyu cilt tiplerinde kullanılabilir. Diode lazerler esas olarak kalın tüylede etkilidir. Fakat bir kısım ince tüyde de etkili olabilmektedirler. Sırt, kol, omuz gibi derin yerleşimli kıllarda iyi sonuçlar elde edilebilir.

Radio Frequency (RF): Radyo frekans dalgalarıdır, lazer değildir. Açık renkli, beyaz, sarı kılları yok edeceği iddia edilmekteyse de tarafsız çalışmalarda sadece kıl köklerinde geçici nem azalması sağladığı, zamanla kılın tekrar eski haline geldiği saptanmıştır.

Bazı cihazlar bu RF’ye (Radyo Frekans) ek olarak IPL veya Diode lazer epilasyon sistemlerini de birlikte kullanarak etkinliği artırabilmektedir.

tr_TR